De Stadskoerier

Dinsdag, 11 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Anneke van Dijk wil rommelmarkt 'weer op kaart zetten'

Anneke van Dijk wil rommelmarkt 'weer op kaart zetten'
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Anneke van Dijk wil de kinderrommelmarkt in Genemuiden nieuw leven inblazen, nadat ze het organisatiestokje heeft overgenomen van Welzijn Mensenwerk. Op donderdag 22 augustus hoopt ze op een Havenplein vol deelnemers en bezoekers. “Het moet gewoon kunnen: een goede rommelmarkt in Genemuiden.”

Vorig jaar deed Welzijn Mensenwerk een oproep aan Genemuiden de organisatie van het evenement over te nemen. “Anders zou het komen te vervallen”, legt Van Dijk uit. “Dat zou ik zonde vinden. Ik heb daar zelf ook altijd gestaan. Ook ben ik vanaf mijn zestiende vrijwilliger geweest bij de andere rommelmarkt in Genemuiden. Dus zei ik: dan doe ik het.”

De opzet blijft hetzelfde, alleen wordt de duur een uurtje ingekort. De rommelmarkt vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur. Vanaf 11.30 uur kunnen kinderen en hun ouders een plekje op het plein zoeken. “Er zijn geen vaste plaatsen”, aldus Van Dijk. “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ze kunnen zich dan bij mij melden en 3 euro betalen. Wanneer ze hun plekje naderhand goed opruimen, krijgen ze 2 euro terug. 1 euro gaat naar het goede doel.”

De Genemuider onderneemster hoopt met de rommelmarkt weer oude tijden te doen herleven. “Echt weer het effect dat er zo veel bezoekers zijn dat het met hekken moet worden afgezet. En het aftellen voordat het begint: ‘3, 2, 1’. Genemuiden heeft altijd heel mooie spullen. Dat weet ik nog toen ik Kringloopgeluk runde. Mensen komen van ver hier naar toe voor de mooie kwaliteit. Dus dat moet ook lukken voor de rommelmarkt.”

Het goede doel waaraan de kinderrommelmarkt is gekoppeld, is De WijkWieg. Dit is een nieuwe opvanglocatie voor moeder met baby’s in het voormalig Hervormd Wijkgebouw in Genemuiden.