De Stadskoerier

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Benefietconcert in Grote Kerk voor familie Schurink

Benefietconcert in Grote Kerk voor familie Schurink
Foto: Hannemarie Fotografie
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - In de Grote- of St. Stephanuskerk in Hasselt vindt zaterdag 22 februari om 19.30 uur een benefietconcert plaats voor het werk van het Genemuider stel Danny en Tabitha Schurink. Zij zijn voor de Gereformeerde Zendingsbond aan het werk onder de Roma-bevolking is Slowakije. Op deze avond komen Genemuider Mannenkoor Stereo, Gospelkoor Candela uit Renswoude en organist Evan Bogerd in actie.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren en is gratis te bezoeken. Wel vindt een collecte plaats waarvan de opbrengst helemaal bestemd is voor het werk van de familie Schurink. Twee jaar geleden vertrok zij vanuit Genemuiden naar Slowakije om daar werk te gaan doen onder de Roma-bevolking. "Een groepering die te maken heeft met onderdrukking en als minderwaardig wordt gezien", aldus de organisatie. "Danny en Tabitha zijn uitgezonden door de Hervormde Gemeente Genemuiden, maar worden ook gesteund door onder andere de Hervormde Gemeente Hasselt."

Dominee Westerhout opent en sluit de avond. De heer Vd Meulen vertelt iets meer over het werk van de familie Schurink. Wie daarover meer wil weten of niet aanwezig kan zijn bij het concert maar hun werk wel wil steunen, kan kijken op https://gzb.nl/hartvoorderoma. Deuren van de kerk gaan open om 19.00 uur.