De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

CCR-concert in sporthal voor 'Tour du ALS'-team 'Wappie'

CCR-concert in sporthal voor 'Tour du ALS'-team 'Wappie'
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - De Nederlandse coverband van Creedence Clearwater Revival, CCR-Revival, treedt zaterdag 23 maart op in sporthal De Prinsenhof in Hasselt.

Aanleiding tot dit benefietconcert was de wens van de onlangs overleden ALS-patiĆ«nt Henk Westra, die had aangegeven ooit nog eens bij een optreden van een CCR-coverband te willen zijn. Met de opbrengst van de concertavond wordt ‘Team Wappie’ gesponsord, dat op 29 mei de ‘Tour du ALS’ fietst en loopt.

Bekende nummers

Creedence Clearwater Revival (CCR) was een Amerikaanse rockband die hits scoorde in de jaren ‘60 en ‘70. Met een mix van country, blues en rock-n’-roll werd de muziek wereldwijd bekend en een aantal nummers staat nog ieder jaar in de Radio 2 Top 2000. CCR-Revival brengt op 23 maart vele bekende nummers ten gehore, zoals ‘I put a spell on you’, ‘Who’ll stop the rain’, ‘Bad moon rising’ en ‘Suzie Q’.

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit!’ beklimmen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars jaarlijks de Mont Ventoux om geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaak van ALS. Ook een team fietsers en wandelaars uit Zwartewaterland doet dit jaar mee en zamelt hiervoor op alle mogelijke manieren geld in.

Voorverkoop

De voorverkoop van entreekaarten is onlangs gestart, momenteel zijn er nog voldoende kaarten verkrijgbaar. Kijk hiervoor op de Facebook-pagina ‘Tour du ALS - Team Wappie’ of bij een aantal horecabedrijven in Zwartewaterland. De opbrengst van deze avond wordt volledig gedoneerd aan de deelnemers aan ‘Tour du ALS’ en wordt op de avond zelf bekend gemaakt. Om de opbrengst zo hoog mogelijk te houden, wordt de avond gesponsord door diverse ondernemers uit Zwartewaterland en bestaat de volledige organisatie en uitvoering van de avond uit vrijwilligers.