De Stadskoerier

Zondag, 29 maart 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Concert in Hasselt voor stichting Philippus

Concert in Hasselt voor stichting Philippus
Mannenkoor Canticum Gouda
Redactie: Bas Wilberink

(door Niek Teune)

HASSELT - De Grote Kerk van Hasselt vormt zaterdag 15 juni het decor van een veelzijdig concert, waarvan de opbrengst voor het werk van stichting Philippus is. Tijdens de avond worden er voornamelijk Nederlandstalige psalmen en gezangen gespeeld en gezongen door de medewerkende musici. Het concert begint om 19.30 uur.

Medewerking is toegezegd door gemengd koor Asaf uit Kampen, onder leiding van Ton Adema, gemengd koor Jubilate Deo uit Nunspeet, onder leiding van Niels Adema, en Mannenkoor Canticum Gouda, onder leiding van Henri Adema. De instrumentale ensembles Create Cantus en Animato laten onder leiding van Ton Adema ook hun geluid horen. Mannenkoor Canticum neemt met Bert Roest een eigen organist mee, terwijl Niels Adema het Rudolph Knol-orgel ook bespeelt.

Voor stichting Philippus betekent het concert een terugkeer naar de kerk waar vorig jaar juni ook gespeeld en gezongen werd voor het goede doel. Ton en Niels Adema waren er toen ook bij. Zij hebben nu gepoogd een toegankelijk programma samen te stellen bij het thema ‘Hoe ver men ook Zijn scepter ziet regeren’. "De muziek is eenvoudig te begrijpen. Wij proberen de gezongen tekst dichtbij de luisteraar te brengen", zegt Niels Adema. Ton Adema vult aan: "Het volledige repertoire bestaat uit Nederlandstalige psalmen en bekende gezangen. Ook is er veel samenzang in het programma opgenomen."

Het concert in de Grote Kerk begint om 19.30 uur. Volwassenen betalen 5 euro aan entreegelden bij de kerkdeur, terwijl iedereen tot en met zeventien jaar gratis naar binnen mag. Tijdens het concert wordt er gecollecteerd ten behoeve van bijbelverspreidingsprojecten in Bangladesh en Peru.