<< Ga terug

Don Kozakken Koor zingt in Ontmoetingskerk

Don Kozakken Koor zingt in Ontmoetingskerk
Foto: Bas Wilberink

HASSELT - Het Hasselts Mannenkoor presenteert het wereldberoemde Don Kosaken Chor op woensdag 21 december in de Ontmoetingskerk in Hasselt.

Onder leiding van Wanja Hlibka geeft dit solistenkoor een concert met liturgische gezangen, sacrale werken uit de Russisch-Orthodoxe kerk, bekende en wereldberoemde Russische volksliederen en klassieke koorwerken. Koorwerken van onder andere Bach-Gounod, Bortniansky, Tschaikovsky, Rachmaninoff en Glinka, Rimsky-Korsakov.

Het Don Kosaken Chor Wanja Hlibka is uit het wereldberoemde Originele Don Kosaken Chor Serge Jaroff ontstaan en is de legitieme opvolger van dit wereldberoemde koor. Serge Jaroff richtte het koor op in 1921 en de laatste concerten werden in 1979 gegeven. Jaroff overleed in 1985 op 89-jarige leeftijd in de USA. Gedurende deze tijd gaf het koor meer dan 10.000 concerten over de gehele wereld. Behalve in de toenmalige communistische landen wist het koor zeer veel mensen aan zich te binden met hun opmerkelijke en meeslepende gezang.

Wanja Hlibka kwam als 17-jarige bij het koor zingen en bleef Jaroff tot 1979 bij het ontbinden van het koor trouw. Hij formeerde in 1991 samen met George Timczenko, eveneens een lid van het koor van Jaroff, een geheel nieuw koor van topsolisten. Met dit nieuwe koor zette Wanja Hlibka de muzikale traditie van het oorspronkelijke Serge Jaroff’s Don Kosaken Chor voort.

Aanvang van is om 20.00 uur. Kerk open om 19.30 uur. De voorverkoop vindt plaats bij Goedhart Boeken in Hasselt, Reisbureau Tédéte-Foto Tuinman in Genemuiden en de koorleden zelf. Kaarten kosten 17 euro. Aan de kassa is het entreebedrag 20 euro.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo