De Stadskoerier

Zaterdag, 26 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Drukke en zonnige Biestemerk in Genemuiden

Drukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in GenemuidenDrukke en zonnige Biestemerk in Genemuiden
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Het lijkt dinsdag wel hoogzomer, op de Biestemerk in Genemuiden. Hier en daar duikt een korte broek op, jassen zijn vrijwel niet vindbaar. Het is 25 graden en daarmee een uitzonderlijk warme Biestemerk.

Zonovergoten is het, en dat is te merken aan de bezoekers. Die zijn er weer in groten getale, zoals traditiegetrouw. Voor sommigen lijkt het vreemd met deze temperaturen, maar toch is ook de snert weer aanwezig. Inmiddels ook traditiegetrouw trakteert een regionale bank de liefhebbers op een bakje snert. De oliebollen lijken minder in de smaak te vallen met de uitzonderlijk hoge temperaturen.

“Zo warm heb ik het nog nooit meegemaakt met Biestemerk”, verzucht een bezoeker. Anderen genieten er vooral van. Terrasjes zijn wel continu bezet, ondanks het aflopen van het terrasseizoen op 15 oktober. Dat is voor de gelegenheid maar eens uitgesteld, en dat legt de ondernemers geen windeieren.