<< Ga terug

Evert van de Veen geeft concert in Grote Kerk Vollenhove

Evert van de Veen geeft concert in Grote Kerk Vollenhove

VOLLENHOVE - In de Grote of Sint Nicolaaskerk in Vollenhove wordt deze zomer opnieuw een zomerserie orgelconcerten georganiseerd. Het historische Bosch/Schnitger-orgel (1686) wordt op acht vrijdagavonden bespeeld vanaf 20.00 uur. Op vrijdag 16 augustus wordt het zevende concert gegeven door Evert van de Veen, organist van de Gereformeerde Kerk in Voorthuizen.

Het programma begint en eindigt met koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder. Daar tussenin speelt Van de Veen bekende en onbekende werken van onder andere Oley, Kittel, Mendelssohn, Bute, Barras en Dethier.

Van de Veen (1963) studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Theo Teunissen. Hij geeft jaarlijks vele concerten in Nederland en concerteerde ook meerdere keren in het buitenland. Hij is een veelgevraagd koorbegeleider en kerkorganist in Voorthuizen en Putten. Als dirigent geeft hij leiding aan meerdere koren. Er verschenen verschillende bundels bladmuziek van zijn hand en cd’s van zijn orgelspel.

De orgelconcerten in Vollenhove beginnen op vrijdagavond om 20.00 uur en duren ruim een uur. De organist geeft vooraf een mondelinge toelichting op het programma. De toegangsprijs bedraagt 10 euro per persoon (tot en met vijftien jaar gratis). Op 23 augustus wordt de concertserie van dit jaar in Vollenhove besloten met een Bach-concert door Minne Veldman.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo