De Stadskoerier

Vrijdag, 10 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Geuje en Jo tonen dierenleven rondom Hasselt

Geuje en Jo tonen dierenleven rondom Hasselt
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Geuje van Dijk geeft donderdagavond 26 maart in De Werkplaats (Kaai 5) in Hasselt een presentatie over het vogel- en dierenleven in de omgeving Hasselt. Hij wordt daarbij ondersteund door Jo Slendebroek, die het vlechten van een eendenkorf demonstreert.

Van Dijk is opgegroeid als boerenzoon aan de Wolfshagenweg. “De omgeving van Hasselt is een mooi en rustig gebied met reeën, vossen en talrijke vogels”, aldus de organisatie. “Geuje wil zijn jarenlange kennis en ervaring over de natuur graag delen door iets te vertellen over bijvoorbeeld het belang van de telling van reeën en het observeren van weidevogels zoals kievit, grutto en wulp. Maar ook de noodzaak van de jacht voor een goed faunabeheer komt aan de orde.”

Van Dijk ondersteunt zijn verhaal met een fotopresentatie. “De natuur rondom Hasselt staat centraal, maar er is ook aandacht voor het natuurbeheer in de Oostvaardersplassen. Om de avond ook een praktisch tintje te geven, laat Jo Slendebroek zien hoe van wilgentenen een broedkorf voor eenden gemaakt wordt. Dit ambacht werd en wordt nog steeds toegepast in de eendenkooien in de omgeving.

De avond begint om 20.00 uur, maar De Werkplaats is een kwartier ervoor al geopend voor de inloop. De toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: info@hanzestadhasselt.nl.