De Stadskoerier

Vrijdag, 10 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Hans Bosman laat drumband knallen

Hans Bosman laat drumband knallen
Redactie: Stadskoerier / 3 Watersteden

HASSELT - Het moet het grootste concert van de afgelopen jaren worden voor de drumband van Hasselts Fanfare. Zaterdag presenteert Hans Bosman zijn afstudeerproject, in samenwerking met de drie drumbands: Helemaal van slag.

“Er zit zoveel spektakel in de show dat je echt even bij moet komen. Je bent helemaal van slag(werk)”, verklaart Bosman de naam van het optreden, waar ook zijn broer Dick en een aantal medestudenten van zijn opleiding tot docent muziek aan meewerken. Zelf is zijn rol vooral om te zingen. “Dat is mijn hoofdinstrument, daar word ik op beoordeeld”, vertelt hij.
Zowel de opstap-, jeugd- als A-drumband presenteren zich op de avond. Bosman heeft een gevarieerd programma samengesteld met nummers van Bløf tot Marco Borsato en van Toto tot Elvis Presley.

“De muziek komt niet alleen vanaf het podium”, verklapt hij. “Er zitten allerlei verrassingen in het programma.” Dat is overigens avondvullend. “We hebben hele grote nummers met blazers en backing vocals. Alle percussie daarbij doet de drumband.”

De voorbereidingen voor het optreden zijn al in september gestart. “Er zijn wel momenten geweest dat de bloeddruk aardig opliep”, stelt Bosman. “Soms heb je bandleden die niet naar de repetitie kunnen komen door werk, of zijn er podiumdelen die missen. Het zijn allemaal kleine dingetjes en die komen in dit geval bij mij terecht.”

In de afgelopen maanden had Bosman elke week vier repetities. “Die zijn wel erg leuk, iedereen loopt dan te stuiteren. We hebben er echt zin in.” Als aanstormend docent probeert hij vooral zijn enthousiasme voor muziek over te brengen.

Zelf startte hij al op zesjarige leeftijd bij de drumband. Hij ging er niet weer weg. “Ik hoop dat ik als muziekdocent de schakel kan zijn voor mijn leerlingen, dat ik hun ogen kan openen voor muziek”, vertelt Bosman. “Ik wil mijn passie overdragen aan de toekomstige generatie.”

Het afstuderen bestaat uit twee onderdelen, waarvan dit project hem ‘de meeste stress’ opleverde. Zaterdagavond volgt ter plekke zijn beoordeling, die ook bij te wonen is door publiek. Daarna verwacht Bosman een flinke ontlading. “Ik denk dat ik wel een week nodig heb om bij te komen.”

Het concert, in sporthal de Prinsenhof, begint zaterdagavond om 19.30 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de leden van de drumband en de website: www.helemaalvanslag.nl.