<< Ga terug

Hasselt maakt zich op voor feestelijke Koningsdag

Hasselt maakt zich op voor feestelijke Koningsdag
Koningsdag in Hasselt in 2018.
Foto: Joke Mulder

HASSELT - Oranjevereniging Hasselt heeft voor Koningsdag een keur aan feestelijke activiteiten voorbereid. Het programma start zaterdag al vroeg, met vanaf 9.15 uur een muzikale optocht van fietsen en skelters onder leiding van fanfarekorps Irene.

De start is aan de Wilhelminalaan. Een kwartier later vindt dan de aubade plaats bij de Hazelaar. De optocht eindigt rond 10.00 uur in het centrum. Daar start vervolgens om 10.30 uur, tot ongeveer 15.00 uur, een kleedjesmarkt.

Koningsloop Hasselt

Wie zich zaterdag flink in het zweet wil werken, kan zich uitleven tijdens de Koningsloop, die begint bij de apotheek. Om 10.45 uur start de 400 meter tellende SKZ bambino-run, voor kinderen tot en met vijf jaar; om 11.02 uur de 1 kilometer lange Schuttersmagazijn-kidsrun voor kinderen van zes tot en met negen jaar; om 11.00 uur de 1 kilometer lange Vesta Chemicals-kidsrun voor kinderen van tien tot en met twaalf jaar; om 11.50 uur de 5 kilometer tellende Klink Bekistingen-run voor iedereen vanaf dertien jaar; en om 11.50 uur de 10 kilometer lange Slomp & de Graaf-run voor iedereen vanaf zestien jaar. Inschrijven kan via www.koningsloophasselt.nl.

Kinderen kunnen zich op Koningsdag ook vermaken tijdens het Hasselter kidsfestijn, van 11.00 tot 16.00 uur aan de Kaai en op het grasveld aan de Van Nahuysweg. Verder zijn er meerdere theatervoorstellingen op het terras van Talamini. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur is familievoorstelling ‘Mister Suitcase’ te zien.

Bij slecht weer wordt het Koningsdag-programma verplaatst naar sporthal de Prinsenhof. Dit wordt op tijd aangekondigd via Facebook. Meer over Koningsdag in Hasselt op www.oranjevereniging-hasselt.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo