De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Hasselter kinderen om hulp gevraagd bij 'pepernotenprobleem'

Hasselter kinderen om hulp gevraagd bij 'pepernotenprobleem'
Foto: Joke Mulder
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Sinterklaas komt zaterdag aan in Hasselt. Rond de klok van 13.30 uur varen de boten de grachten in. Dit jaar kunnen de kinderen het verhaal beleven van ‘de gestolen pepernoten’ met een heuse Pietective, een boef en meer. Deze week is het te volgen op de Facebook-pagina van Sinterklaas Hasselt.

“Vorig jaar hebben we veel positieve reacties ontvangen op het verhaal ‘Bed voor Piet’”, laat Team Sinterklaas Hasselt weten. “Veel ouders hebben met de kinderen hun eigen mooie verhaal gespeeld, logeerbedden klaargemaakt en posters op de ramen geplakt.”

Dit jaar is het weer mogelijk om een eigen verhaal thuis te spelen. “De Pieten vragen hulp om voor de intocht pepernoten te bakken en klaar te leggen achter de voordeur. Ze halen deze op als je een pepernoottekening op het raam plakt en een foto daarvan op de Facebook-pagina van Sinterklaas Hasselt plaatst. Sint en de Pieten weten dan waar ze zijn moeten. Zelf gaan ze ook op zoek naar een oplossing. Een mooi uitgangspunt om samen met de kinderen het spel te spelen om de Sint te helpen. Als je goed de video’s volgt op FB wordt de boef vast al herkend als Sinterklaas aankomt.”