De Stadskoerier

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Hasselts Fanfare twee keer in actie voor Passie & Paaszang 2017

Hasselts Fanfare twee keer in actie voor Passie & Paaszang 2017
Foto: Stock
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Voor de Passie & Paaszang 2017 is er een bijzondere samenwerking tussen het orkest van Hasselts Fanfare en het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor. In beider thuishavens wordt een Passie & Paasconcert gegeven.

Komende zaterdag om 19.30 uur wordt het spits afgebeten in de Grote Kerk van Gorinchem. Op zaterdag 15 april, stille zaterdag, houdt Hasselts Fanfare de Passie & Paaszang in de Grote Kerk van Hasselt. Ook dit concert vangt om 19.30 uur aan.

Deze voorbereiding op de Paasdagen wordt voor de 27e keer gehouden, dit keer dus in samenwerking met het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor. Dat staat onder leiding van Martin Zonnenberg, onder meer bekend van tv-programma ‘Nederland Zingt’.

Naast de optredens van fanfare en het koor staan er veel liederen op het programma met samenzang. Organist Bert Kruis begeleidt een en ander. Een solowerk van hem zal ook niet ontbreken. Dominee H. Westerhout zal openen, de schriftlezing verzorgen en sluiten.

Hasselts Fanfare, onder leiding van Floris Eric de Wever, heeft al enige repetities ter voorbereiding op deze Paaszang gehouden. Het brengt een aantal toepasselijke stukken ten gehore, waarin de lijdenstijd tot uitdrukking wordt gebracht.