De Stadskoerier

Zondag, 5 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Hasselts Mannenkoor op zoek naar nieuwe leden

Hasselts Mannenkoor op zoek naar nieuwe leden
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Het Hasselts Mannenkoor (HMK), dat vorig jaar het vijftigjarig bestaan vierde, is actief op zoek naar nieuwe leden.

"Wist u dat we in ons land ruim 16.000 koren hebben, van allerlei grootte, samenstelling en muziekgenre?", aldus het HMK. "Het meedoen aan een koor is dus geen oubollige zaak, integendeel. En behalve dat zingen mooi en gezond is, gaat het ‘samen bezig zijn’ - en vooral het samenzijn - gepaard met veel gezelligheid."

De repetitieavonden van het HMK zijn iedere maandagavond tussen 19.15 en 21.15 uur in het Teeuwland. "We hebben regelmatig optredens (uitvoeringen)", gaat het koor verder. "De eerstvolgende voor ons zijn het ‘bevrijdingsfestival’ op 5 mei in de Grote Kerk en een eigen uitvoering op 9 mei van dit jaar in de Ichthuskerk, beide te Hasselt. In aanloop naar deze optredens willen we mannen uit Hasselt en omstreken uitnodigen om (geheel gratis overigens) mee te oefenen en te zingen, ook op 5 en 9 mei. Wie weet bevalt het u zo goed dat u besluit om tóch lid van ons koor te worden."

Naast optreden doet het HMK nog veel meer. "Een regelmatige reis naar het buitenland voor leden en hun partners (bijvoorbeeld vorig jaar waren we in Bulgarije en we gaan nu naar Hongarije), een uitje ergens in den lande, we geven vaak gastoptredens in Hasselt of elders in de regio, enzovoorts. Voelt u er voor om wat van uw vrije tijd in zingen te steken? Aarzel dan niet bij ons aan te sluiten. U kunt tevoren ook even bellen met onze secretaris H. Bruins, (038) 477 23 07."