De Stadskoerier

Vrijdag, 10 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

'Helemaal van Slag' live te volgen via YouTube

'Helemaal van Slag' live te volgen via YouTube
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - 'Helemaal van Slag' is niet alleen de titel van het geplande afstudeerconcert van Hans Bosman met de drumband van Hasselts Fanfare en een samengestelde band van conservatoriumstudenten. Het is ook de staat waarin hij donderdagmiddag verkeerde na de nieuwe maatregelen van het kabinet.

"Donderdagmorgen is er uit voorzorg nog contact geweest met GGD IJsselland waarin de nodige maatregelen zijn besproken maar van afgelasting nog geen sprake was", aldus Hasselts Fanfare. "Enkele uren later bleek dit echter totaal anders. Aangezien er ruim meer dan de maximaal 100 personen bijeen zouden gaan komen in de sporthal heeft de organisatie dan ook moeten besluiten het concert af te blazen."

Om toch af te kunnen studeren, is er besloten om het concert zonder publiek en met alleen de muzikanten en examencommissie in besloten en afgeslankte vorm alsnog plaats te laten vinden in het eigen clubgebouw. Momenteel wordt er hard gewerkt om een goede livestreamverbinding tot stand te brengen, zodat iedereen thuis vanaf de bank alsnog kan meegenieten.

De uitzending start zaterdagavond om 19.30 uur en is te vinden op het YouTube-kanaal van drumband Hasselts Fanfare, die ook via de Facebook-pagina bereikbaar is: Facebook.com/drumbandhasseltsfanfare. Mensen die via de webshop een kaartje hebben gekocht krijgen persoonlijk bericht over hoe zij hun geld terug kunnen krijgen.