<< Ga terug

Jeugdsoos Esclusa houdt spooktocht

Jeugdsoos Esclusa houdt spooktocht

ZWARTSLUIS - Jeugdsoos Esclusa in Zwartsluis houdt vrijdag 1 november vanaf 19.30 uur een spooktocht. Ongeveer vier jaar geleden had de soos een recordaantal deelnemers; 110 jongeren werden de stuipen op het lijf gejaagd in het oude Agnieten College. Dit jaar vindt de tocht plaats rondom het voetbalveld van DESZ en dus dichtbij het gebouw van Esclusa.

“Het idee voor een spooktocht is ontstaan door het grote succes van een aantal jaar geleden én door de huidige locatie”, zegt jongerenwerker Tom Kisjes. “Toen hebben wij maar liefst 110 jongeren vermaakt en dat was geweldig. De jongeren die toen meededen, hebben het er nu nog steeds over.”

Tijdens deze avond zijn er ongeveer 25 geschminkte vrijwilligers die fungeren als spook. Zij staan op de route om de jongeren te laten schrikken. De jeugd vanaf elf jaar en ouder is van harte welkom tijdens de tocht. Voor de jongere groepen kan het handig zijn dat er een begeleider/ouder meegaat. “Het kan op sommige plekken voor de jongste kinderen eng zijn", legt Kisjes uit.

Deze avond kost 3 euro per persoon. Hierbij krijgt de jeugd een zakje chips en iets te drinken. “Wij hopen op veel jongeren deze avond, dat zou top zijn. Het is niet alleen voor de jeugd uit Zwartsluis", zegt Kisjes. “Wij hopen dat er jongeren komen uit Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden. Jaren geleden was dit wel het geval en daardoor is het ook zo’n succes geworden."

Voor de spooktocht hoeven jongeren zich niet op te geven. De tocht wordt gelopen in groepjes van vier a vijf personen. Telefoons blijven tijdens de tocht in de jeugdsoos. “Dit om eventuele verlichting tegen te gaan op de route”, besluit Kisjes.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo