De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Joris' Kerstboom in Bibliotheek Hasselt

Joris' Kerstboom in Bibliotheek Hasselt
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Joris’ Kerstboom staat van 9 tot en met 23 december in Bibliotheek Hasselt. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In Bibliotheek Hasselt kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Vanaf 9 december kunnen bibliotheekbezoekers een kerstbal met daarop een mooie gedachte in de boom hangen. "Zo kun je een reddende engel bedanken of een hechte vriendschap vieren. Het begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’ Dat kan leiden tot mooie gesprekken bij de boom. Joris’ Kerstboom wordt zo een waardevolle ontmoetingsplaats in de dagen voor Kerst. In Bibliotheek Hasselt is een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen te helpen en een luisterend oor te bieden.

Ook wordt de Joris’ Kerstboom aangekleed met witte engeltjes gemaakt door en voor de inwoners van Hasselt. Kerstengelen van allerlei materialen, gehaakt, gebreid of geknutseld."

Op vrijdagmiddag 29 november, 6, 13 en 20 december van 13.30 tot 15.30 uur is er gelegenheid om samen ‘engelen’ te maken in Bibliotheek Hasselt. Diverse materialen (en hulp) zijn aanwezig. "Thuis een witte engel maken voor de boom mag natuurlijk ook, dan vragen wij het resultaat te brengen naar Bibliotheek Hasselt op een van de genoemde vrijdagmiddagen. Samen maken we zo een stralende Joris’ Kerstboom."

Bijna tweehonderd bibliotheken in Nederland doen mee aan de actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien in welke steden Joris’ Kerstboom staat. Ook kunnen bezoekers hier een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.