<< Ga terug

Lezing over 'Opgroeien in groot gezin' in Olde Staduus

Lezing over 'Opgroeien in groot gezin' in Olde Staduus
Foto: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Schrijfster Anita Terpstra schreef een boek over het opgroeien in een groot gezin. Daarover komt zij dinsdag 29 januari vertellen in 't Olde Staduus. Op initiatief van SCEG, 't Olde Staduus en Bibliotheek Zwartewaterland diept de schrijfster aan de hand van foto’s en verhalen dit onderwerp uit.

Uitgangspunt is het door haar geschreven boek ‘Het huis vol’, maar er is ook ruimte voor uitwisseling van ervaringen. "Opgroeien in een gezin met zes, acht of soms nog meer kinderen was in de jaren na de Tweede Wereldoorlog nog niet ongewoon en komt ook tegenwoordig natuurlijk nog wel voor", aldus SCEG. "Maar toch is, ook in Genemuiden, de gemiddelde gezinsomvang flink kleiner geworden. Tegelijkertijd zijn de woningen groter geworden en is de welvaart enorm toegenomen. Voor veel kinderen betekenen tegenwoordig een eigen kamer, zakgeld en nieuwe kleding vanzelfsprekendheden. Maar hoe ging dat eigenlijk nog maar iets meer dan een halve eeuw geleden? Hoe knoopte een gezin, met alleen een werkende vader die in de fabriek misschien honderd gulden in de week verdiende, de eindjes aan elkaar? Hoe ging dat met de maaltijden in een gezin van tien personen en een tafel die eigenlijk maar plaats bood aan zes?"

De avond begint om 19.30 uur. De entreeprijs is 5 euro, daar is de prijs van een kop koffie bij inbegrepen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo