De Stadskoerier

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Maestro-concert Hasselts Fanfare met zes gastdirigenten

Maestro-concert Hasselts Fanfare met zes gastdirigenten
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Naar een idee van het bekende tv-programma ‘Maestro’ houdt Hasselts Fanfare zaterdag 7 maart, vanaf 19.30 uur in het verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan, het Maestro-concert met zes gastdirigenten.

Voor de pauze speelt het fanfareorkest onder leiding van haar vaste dirigent Harry van Bruggen een programma met vooral lichte muziek. Na de pauze begint het Maestro-onderdeel. Zes bekende Hasselters/Gaellemunigers dirigeren allemaal een muziekfragment van circa 1,5 minuut. Na het spelen geeft de jury, met voorzitter en beschermheer van de vereniging Eddy Bilder, het oordeel. Ook kan er vanuit het publiek gestemd worden. Aan het eind van het concert wordt de winnaar bekend gemaakt. "Maar het gaat natuurlijk vooral om een leuke en een gezellige avond", aldus de organisatie.

Op dit moment zijn de muzikanten druk aan het repeteren op de verschillende werken. Twee repetitie-avonden voor het Maestro-concert draaien de gastdirigenten mee. "Wie de gastdirigenten zijn? Dat houden we nog eventjes geheim, maar het wordt binnenkort bekend gemaakt. De muzikanten hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in en hopen op een fantastische en onvergetelijke avond", besluit de organisatie.