<< Ga terug

Maritieme folk van Easy&Free in Botterhuus

Maritieme folk van Easy&Free in Botterhuus

ZWARTSLUIS - ’t Botterhuus in Zwartsluis begint dit herfst/winterseizoen met een optreden van een band die de organisatie dichtbij huis vond. Op zaterdag 28 september is het podium voor de mannen van de Gieterse band Easy&Free.

Jan, Klaas, Andre, Roel en de beide Bertjes spelen bij elkaar opgeteld al meer dan honderd jaar in diverse bands, koren of orkesten. "In veel (haven-)plaatsen in Nederland en Duitsland zijn ze graag geziene gasten", aldus de organisatie. "Hoog tijd om ook Zwartsluis kennis te laten maken met deze band die een aantrekkelijke mix speelt van Ierse en Maritieme folk en echte pubsongs. Als dat geen meezingen wordt..."

Op het repertoire staan veel liedjes uit de zeevaart met een Ierse sound. De songs komen oorspronkelijk uit Ierland, Schotland, Amerika en Nieuw-Zeeland. De instrumenten zijn gitaren, banjo’s, accordeon, bodran, mandoline, fluit, mondharmonica en cajon. Verder zingen alle zes muzikanten in de band, zowel solo als in koor.

"Kom ook genieten van bekende nummers als ‘The wild rover’, ‘Dirty old town’, ‘Whiskey in the jar’, ‘The Irish rover’ en nog veel meer. Reserveren is slim, want vol is vol." Mailen kan naar info@weijsberg.nl of bel met Jennie van den Berg, (038) 386 74 31. Aanvang: 20.00 uur. ’t Botterhuus is open vanaf 19.30 uur. Entree: 7,50 euro (inclusief een bakje koffie of thee).Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo