<< Ga terug

Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019

Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019

SINT JANSKLOOSTER - Corsogroep Olympia heeft de 51e editie van het Corso Sint Jansklooster gewonnen. De vakjury gaf de meeste punten aan de wagen ‘Ukai’. Alliance greep net naast de ereprijs en werd tweede met ‘Marionetten’. The Next werd derde met ‘Te Water’.

Deze drie wagens staken volgens de jury duidelijk uit boven de andere deelnemers. Na het podium volgden Symboliek, Fun Fun en Goas op de plaatsen vier tot en met zes.

Na een aantal hectische dagen konden twaalf corsogroepen hun wagen op het parcours presenteren. De laatste groepen waren ook dit jaar weer traditiegetrouw in de vroege ochtend klaar, waarna de rit naar Sint Jansklooster begon. Voorzitter Hoege Heetebrij spreekt, ondanks veel stress bij corsobouwers in de laatste periode, van een prachtige editie: “Vooral in de laatste weken is er nog keihard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen.”

Naast de live-uitzending van RTV Oost zijn er ook opnames gemaakt die later terug te zien zijn op SBS 6. Naast een halfuur durend programma over de voorbereidingen wordt ook een uitzending gemaakt over de rondgang. “Dit is de kers op de taart geweest voor onze pr-commissie. Het corso weer op landelijke televisie was voor ons echt het hoogst haalbare”, legt Egbert Lassche uit. Liefhebbers kunnen 7 september om 15.30 uur en 14 september om 15.30 uur afstemmen op de zender van John de Mol. Herhalingen zijn op 8 en 15 september om 11.00 uur.

Vlak voor het avondcorso maakte Bert Boerman, gedeputeerde van de provincie Overijssel, de winnaar Olympia bekend. E. Lok werd eerste in de categorie allegorische wagens. De 'Marionetten' van Alliance zijn evengoed echte prijswinnaars. Zaterdagavond werd bekend dat de groep bijna alle resterende prijzen van de vakjury heeft gewonnen. De corsobouwers van Alliance keerden huiswaarts met de belichtingsprijs, de figuratieprijs en de gouden dahlia. Ook Olympia mocht nog een prijs mee naar huis nemen. Het publiek verkoos 'Ukai' als mooiste wagen en daarom wint Olympia dit jaar de publieksprijs.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo