<< Ga terug

Ondanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige Stede

Ondanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige StedeOndanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige StedeOndanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige StedeOndanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige StedeOndanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige StedeOndanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige StedeOndanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige StedeOndanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige StedeOndanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige StedeOndanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige StedeOndanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige StedeOndanks hitte goede opkomst bij bedevaart op Heilige Stede

HASSELT - Op de Heilige Stede in Hasselt werd zondag traditiegetrouw de bedevaart van het Heilig Sacrament gehouden. Ondanks de hitte was de opkomst goed.

De bedevaart wordt sinds 1987 jaarlijks op de tweede zondag na Pinksteren gehouden op de Heilige Stede. Het is een oude traditie die achthonderd jaar geleden in de Middeleeuwen al gehouden werd. Destijds kwamen mensen van heinde en verre te voet, met de koets of per boot. Met deze bedevaart konden zij een zogenaamde aflaat verdienen.

Het thema was dit keer 'Voor ongelukkigen en bedroefden een toevluchtsoord'; een oude spreuk die al sinds 1933 op een steen bij de ingang van de Heilige Stede hangt. In de kapel in de tuin van de kerk van de Heilige Stephanus werd een Heilige Mis opgedragen. Het eigen koor onder leiding van dirigente Hanny Becker ondersteunde de viering, versterkt door leden van overige koren uit de parochie Thomas a Kempis. Seniorenorkest FAIR kwam eveneens in actie. Aansluitend werd het Allerheiligste in processie rondgedragen onder het zingen van het processielied.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo