De Stadskoerier

Vrijdag, 25 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Oranjeconcert Zwartsluis met mannenkoor en trompetduo

Oranjeconcert Zwartsluis met mannenkoor en trompetduo
Foto: Fotografie George Appelo
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - De Gereformeerde Kerk aan het Singel in Zwartsluis is zaterdag 1 februari voor de 29e keer het decor van een Oranjeconcert. Dit keer komt dirigent Johan Bredewout uit Vollenhove met het Christelijk Mannenkoor Emmeloord naar Zwartsluis. Bovendien heeft de organiserende Oranjevereniging trompetduo Arjan en Edith Post uitgenodigd.

Christelijk Mannenkoor Emmeloord kan bogen op een lange geschiedenis, want het werd aan het begin van de jaren '60 in de vorige eeuw opgericht. Het koor geeft enkele concerten per jaar en werkt daarnaast vaak mee aan (bijzondere) kerkdiensten. Bredewout hanteert intussen al weer ruim twintig jaar het dirigeerstokje bij de mannen in Emmeloord.

Tijdens het concert in Zwartsluis wordt het koor begeleid door de ‘eigen’ organist/pianist Anne Kroeze. Bovendien wordt het concert extra luister bijgezet door de medewerking van trompetduo Arjan en Edith Post. Zij leveren niet alleen een bijdrage aan de begeleiding van de mannen uit Emmeloord, maar verzorgen ook enkele instrumentale intermezzo’s. "Dit muzikale echtpaar is een veelgevraagde verschijning in de koorwereld", aldus de organisatie. "Niet in de laatste plaats, omdat zij in staat zijn een veelomvattend repertoire voor het voetlicht te brengen. Dat varieert van barokmuziek en geestelijke muziek tot musical- en filmmuziek."

Intussen is het programma voor 1 februari dan ook volledig klaar. Voor het Christelijk Mannenkoor Emmeloord betekent deelname aan het Oranjeconcert dat een breed repertoire kan worden gezongen. Ligt bij de medewerking aan kerkdiensten het accent, vanzelfsprekend, op het religieuze lied, in dit concert kunnen de mannen laten horen wat zij nog meer in huis hebben. Datzelfde geldt voor het trompetduo Post, dat ook voor een verrassende invalshoek gaat zorgen.

Het concert begint om 19.30 uur, de kerk is open vanaf 18.45 uur. De entree is gratis. Aan de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten.