De Stadskoerier

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Orgel Goede Herderkerk Epe weer in topconditie

Orgel Goede Herderkerk Epe weer in topconditie
Ingezonden door: M DE JONG

Orgel Goede Herderkerk Epe weer helemaal fit

Het orgel van de Goede Herderkerk in Epe is gereviseerd. De afgelopen zes weken is het orgel uit de running geweest. Dit bleek noodzakelijk omdat er een aantal technische gebreken zich in de loop van de tijd hadden geopenbaard. Windverlies was het grootste probleem. Ook had het orgel last van schommelingen in de luchtvochtigheid van het gebouw. Dit kon plotselinge technische storingen veroorzaken met alle gevolgen van dien.

Het orgel is in 1994 gebouwd door BAG-orgelbouw. Het betreft een uitstekend orgel van hoge kwaliteit. In de basis is het een hoogwaardig instrument. Nu het technisch herstel de tand des tijds heeft teruggedraait kan het orgel de komende jaren er weer tegenaan. En dat is nodig, want de Goede Herderkerk herbergt een actieve en grote kerkelijke gemeenschap. De klus werd geklaard door medewerkers van de firma Reil uit Heerde. Ook hun vakmanschap klinkt nu door in dit instrument.

Het klinkende resultaat is zondagavond 16 februari om 19.00 uur te beluisteren. Organisten van de Goede Herderkerk presenteren dan het orgel. Vocaal Ensemble pastorale o.l.v. Marijn de Jong zingt enkele werken met orgelbegeleiding van Johan Smit op het orgel. Iedereen hartelijk welkom!