De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Orgelconcert Sietze de Vries op Zwier van Dijk-orgel

Orgelconcert Sietze de Vries op Zwier van Dijk-orgel
Foto: Erik Eenkhoorn
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Sietze de Vries bespeelt zaterdag 16 november het Zwier van Dijk-orgel in de Sint Nicolaaskerk in Genemuiden. Op het programma staan stukken van Böhm, Buxtehude, Bach en De Vries.

‘s Middags verzorgt De Vries van 13.00 tot 16.00 uur een masterclass improvisatie voor kerkorganisten. Inmiddels hebben zich hiervoor 'een heel aantal gegadigden' opgegeven. Wie deze masterclass als bezoeker/luisteraar bij wil wonen, is welkom. Geïnteresseerden dienen hiervoor vooraf een toegangskaart aan te vragen via info@zwiervandijkorgel.nl. De kosten daarvoor zijn 5 euro. De kerk is tijdens de masterclass gesloten maar belangstellenden zijn hartelijk welkom.

De Vries (1973) is als docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is organist van de Groningse Martinikerk. Naast zijn werk als concerterend en docerend organist is De Vries internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel.

Aanvang van het concert: 20.00 uur. De toegang is vrij, collecte bij de uitgang. Na afloop is er een meet & greet met de organist. Voor en na het concert staat een gratis kopje koffie of thee klaar. Het volgende concert wordt gegeven door Minne Veldman op 26 november. Meer informatie is te vinden op www.zwiervandijkorgel.nl.