De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Orgelmorgen voor jong talent in Grote Kerk

Orgelmorgen voor jong talent in Grote Kerk
Foto: Erik Eenkhoorn
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Orgelcomité Genemuiden wil het gerestaureerde Zwier van Dijk-orgel in de Grote Kerk ook openstellen voor de aankomende generatie. Daarom houdt zij zaterdag 7 september een orgelmorgen, waarop jonge organisten de gelegenheid krijgen om het kerkorgel te bespelen. Daarbij krijgen zij vervolgens toelichting op hun orgelspel door Harm Hoeve.

"Na een korte inleiding van Harm Hoeve gaan we jonge orgelliefhebbers die orgelles volgen de gelegenheid geven een stuk naar eigen keuze te spelen van ongeveer vijf minuten", aldus de organisatie. "Daarna krijgt de deelnemer adviezen en tips van Harm Hoeve om de techniek en het orgelspel te verbeteren."

Alle deelnemers verzamelen zich bij de speeltafel, zodat iedereen iets kan leren van de adviezen. Improvisaties en eigenspel zijn niet gewenst, deelnemers spelen dus iets wat ze beheersen. Ouders, grootouders, vrienden en belangstellenden zijn welkom om beneden mee te luisteren. Er is een beamer voor het publiek dat zo mee kan kijken wat er boven gebeurt. Als er nog tijd over is, mag er vrij gespeeld worden tot 12.15 uur door niet-deelnemers vanuit het publiek.

Inloop is vanaf 9.00 uur. Aanvang: 9.30 uur. De leeftijd van de deelnemers is maximaal 25 jaar. De kosten voor deelname zijn 7,50 euro. Voor meer informatie of aanmelden: info@zwiervandijkorgel.nl of bellen met Jan Roetman 06-54354610.