De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Prijsuitreiking en terugblik op Corso Vollenhove

Prijsuitreiking en terugblik op Corso Vollenhove
Redactie: Bas Wilberink

VOLLENHOVE - Wagenbouwers, juryleden en organisatie blikten zaterdag terug op het bloemencorso van Vollenhove. Ook werden de Publieksprijs, Verlichtingsprijs, Figuratieprijs en Wagenbouwersprijs uitgereikt.

Om 15.00 uur begon de bijeenkomst in De Burght, die werd georganiseerd door de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (VVVV). Op tafel lagen alle juryrapporten van 2017. Ieder jaar heeft een jury de lastige taak punten te geven aan de deelnemende groepen. De creaties worden beoordeeld op idee, afwerking en algemene indruk. Dat levert een algemeen klassement op. Daarnaast is er een jury voor de verlichting en een jury voor de figuratie.

Eén voor één werden de twaalf praalwagens van dit jaar besproken. De jury kon de punten verder toelichten en de wagenbouwers hadden de kans vragen te stellen. Algemene conclusie: de jury was erg te spreken over het niveau van de optocht: "Als je kijkt naar wat er door zo’n kleine gemeenschap wordt neergezet, daar kan iedereen trots op zijn. Het Corso heeft ook echt een eigen identiteit. Dat komt door de sfeer, de gezelligheid en de combinatie met het verlichte Avondcorso."

Aan het einde van de middag werden de juryleden bedankt en werden alle overige prijzen uitgereikt. De winnaars van de meeste prijzen waren al bekendgemaakt na het bloemencorso op de laatste zaterdag van augustus. De prijzen waren alleen nog niet overhandigd. Dat werd nu gedaan door de voorzitter Han Knol van de VVVV, Dahliakoningin Maaike van der Linde en door de aanwezige sponsoren.

Nieuw was de uitslag van de Wagenbouwersprijs. Hierbij stemmen de wagenbouwers zelf op de groep die volgens hen het beste resultaat heeft neergezet. De wagenbouwers waren het eens met de jury, want naast de ereprijs en de Verlichtingsprijs ging ook de Wagenbouwersprijs naar Fatal Attraction. De middag werd gezellig afgesloten met een hapje en een drankje.

Een overzicht van alle prijzen:

Algemeen:

1. Fatal Attraction (185,6 punten)

2. Nameless (167,8 punten)

3. ’t Jakan (166,4 punten)

Wagenbouwersprijs:

1. Fatal Attraction

2. Venomenaal/ Rataplan

3. Fulnaho

Publieksprijs:

1. Venomenaal

2. Twee Nijenhuizen

3. Fatal Attraction

Figuratieprijs:

1. De Vereniging (78,1 punten)

2. Rataplan (73,7 punten)

3. ’t Jakan (69,4 punten)

Verlichtingsprijs:

1. Fatal Attraction (80,9 punten)

2. Nameless (80,8 punten)

3. ’t Jakan (67,4 punten)