De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sint op weg naar Genemuiden

Sint op weg naar Genemuiden
Foto: Erik Eenkhoorn
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Nog één nachtje slapen en dan komen Sinterklaas en de Pieten aan in Genemuiden. "Heb jij jouw verlanglijstje al gemaakt? En heb je al iets moois voor Sinterklaas z'n verjaardag geknutseld of gekleurd?", vraagt de Sinterklaasbrigade Genemuiden zich af.

Sinterklaas vaart samen met zijn pieten om 14.00 uur de haven van Genemuiden binnen op de Vijf Gebroeders. "Jullie komen toch ook allemaal om Sinterklaas welkom te heten? Trek je dan je mooiste Pietenpak of Sinterklaaspak aan?"

Als iedereen van de Vijf Gebroeders is afgestapt, gaat Sinterklaas naar ‘t Olde Stadhuus. "Voor de veiligheid loopt Sinterklaas over het Havenplein, dus ga niet in de Julianastraat staan, maar op het Havenplein", aldus de brigade. "Op het bordes wordt Sinterklaas officieel ontvangen in Genemuiden. Daarna gaat hij achter de Amerigo Pietenband aan naar de Overtoom. Onderweg komt de stoet langs de Meente, waar altijd even een klein feestje wordt gevierd."

Kindermiddag
Om 15.00 uur gaan de deuren van d'Overtoom open. "Kom niet te vroeg, want dan sta je voor een dichte deur. Om 15.15 uur begint weer de onwijs gezellige Sinterklaas kindermiddag! Jullie kunnen allemaal dansen en zingen met de DJ van Drive-in Viperss. Het wordt een dolle boel."

Route Sint Genemuiden
Vanaf ‘t Olde Staduus - naar de Helling - linksaf Majoor Generaal Simondsstraat - rechtsaf Jan van Arkelstraat - linksaf Dorus Rijkersstraat - linksaf Stuivenbergstraat - rechtsaf naar d' Overtoom. Het laatste nieuws is te vinden op Facebook Sinterklaasbrigade Genemuiden: www.facebook.com/Sinterklaasbrigade.Genemuiden