<< Ga terug

Succesvolle lancering clip Volle Bak

Succesvolle lancering clip Volle Bak
Foto: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - In een volle kantine van STG De Eendracht is donderdagavond de clip van het nummer Mathieu van der Poel van Volle Bak gepresenteerd. Met dit nummer wil initiatiefnemer Wim Rietman een ode brengen aan wielrenner Mathieu van der Poel. De clip is sinds 21.00 uur donderdagavond te bekijken via Youtube.

Wim Rietman is de grote initiator van het geheel. Als fan van Mathieu van der Poel vond hij de hoogste tijd voor een ode aan de alleskunner op de fiets. Hij schreef een tekst op de muziek van Twisting By The Pool van de Dire Straits. Hij vond vervolgens zeven muzikanten bereid om mee te doen. Jerry Hoekman, Harry van Rees, Martin Bakker en Gerben Beens vormden eerder de band Juust. Henri Bredewold en Jan Willem Bennink speelden eerder in de band 12 X 12, waar ook Jerry Hoekman deel van uitmaakte. Uit Kampen sloot toetsenis Robert Mulder bij het project aan. De groep kreeg de naam Volle Bak.

Vervolgens volgde een race tegen de klok. Beens sprak donderdagavond van een ‘rijdrit’, want alles moest af voor het WK Wielrennen dat in de laatste volle week van september wordt gehouden. “Op 9 juni zijn we begonnen en 2 september stond alles op band. Een hectische periode”, aldus Beens.

De zang werd opgenomen bij Jan Willem Bennink, bas, gitaar en drums bij Studio Zwolle en toetsen in de studio van Jerry Hoekman. Vervolgens zorgden David van der Toorn en Roelof Jan Wentink voor een fraaie videoclip.

Donderdagavond konden de bezoekers de clip voor het eerst bekijken. In de clip zijn de bandleden onder andere te zien bij het Varkensgat en in Caf√© d’Olde Soldoat. De avond werd aan elkaar gepraat door Jan Last. Hij constateerde dat de twee hoofdrolspelers er niet waren. Wim Rietman en Mathieu van der Poel. “Mathieu had andere dingen te doen. Hij heeft vandaag de groene leiderstrui in de Ronde van Groot Brittani√ę terug veroverd”, aldus Last.

Vervolgens werden de aanwezige bandleden van Volle Bak gevraagd naar hun mening over het resultaat. Gerben Beens sprak van een juweeltje, Henri Bredewold noemde de clip geweldig om te zien en Jerry Hoekman was heel blij met het resultaat en het feit dat hij nieuwe mensen heeft leren kennen. “Een fijn stel gasten.” Harry van Rees vond het mooi om muziek en sport te combineren en Jan Willem Bennink was supertrots. “Wim heeft een hartstikke mooi concept bedacht.”

Na het vertonen van de clip volgden een luid applaus. Het is nu afwachten of het nummer gaat aanslaan. De voortekenen zijn in ieder geval goed. Donderdag werd het nummer kort gedraaid op radio 5 en vandaag stond een artikel over het nummer op de site van de telegraaf.

Bekijk de clip via: https://www.youtube.com/watch?v=7TbGlQfm2_sOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo