De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Vinylliefhebber Dennis Jordens houdt 'Platenbeurs Zwartsluis'

Vinylliefhebber Dennis Jordens houdt 'Platenbeurs Zwartsluis'
Foto: Dennis Jordens
Redactie: Bas Wilberink

(door Bas Wilberink)

ZWARTSLUIS - Dennis Jordens hoopt dat het ‘een begrip in Zwartsluis’ wordt, ieder jaar op de zaterdag vóór Koningsdag. Op 25 april houdt de Sluziger vinylliefhebber zijn eerste ‘Platenbeurs Zwartsluis’, van 10.00 tot 17.00 uur in de feesttent aan de Berkenlaan. Hij is momenteel druk met de voorbereidingen en heeft al meerdere standhouders bereid gevonden om hun platen en cd’s te komen aanbieden.

Een jaar of twee geleden kreeg Jordens het vinylvirus te pakken. “Ik wilde graag een platenspeler, dat leek me wel leuk en interessant”, vertelt hij daarover. “Maar dan moet je natuurlijk ook platen hebben, haha. Het is verbazingwekkend wat voor leuke en goede platen je bij kringloopwinkels kan vinden. Verder heb ik inmiddels zo’n zes platenbeurzen bezocht. Ook daar kun je met 2 a 3 euro per plaat goedkoop uit zijn. Of je hebt voor 10 tot 15 euro heel gave exemplaren.”

Trots haalt hij ‘Help’ van The Beatles uit zijn meegenomen platentas, met daarin een selectie van zijn verzameling. “Die heb ik gekocht op Marktplaats voor 10 euro. Deze plaat vind ik muzikaal echt bijzonder. Verder verzamel ik van alles; van gitaarmuziek, jazz tot soul, maar ook wel Nederlandstalig. De periode waaruit het stamt, maakt me ook niet uit. Zo heb ik ook vrij nieuwe platen van de Red Hot Chili Peppers en Imagine Dragons.”

Zijn platenvirus bracht Jordens bij het organiseren van de eerste ‘Platenbeurs Zwartsluis’. “Je hebt hier in de omgeving alleen maar platenbeurzen in Zwolle en nu ook Genemuiden”, vertelt hij. “Terwijl hier best wel vinylliefhebbers zijn. Je hebt overal piratenzenders en verzamelaars. Dus waarom dan geen beurs in Zwartsluis?”

Feesttent

Daarvoor kan hij tijdens de Sluziger Oranjeweek terecht in de feesttent aan de Berkenlaan. Bij het organiseren krijgt hij hulp van Robert en Esther Schuite van RS-Service. “Mede dankzij hun enthousiasme kan ik dit doen”, aldus Jordens. “Ik hoop dat er straks rond de 15 standhouders staan en tussen de 100 en 150 bezoekers op af komen. Dan heb ik het goed gedaan voor een eerste keer. Zoiets moet groeien, zo heb ik wel begrepen van organisatoren van andere beurzen die ik sprak. Maar het gaat de goede kant op. Ik heb nog een paar plekken vrij en dan zit ik al aan de vijftien standhouders. Twee amateurverzamelaars hebben toegezegd te komen en daarnaast professionals die ook op andere beurzen staan.”

Jordens hoopt dat zijn ‘Platenbeurs Zwartsluis’, waarop dj Jaap van de Velde muziek komt draaien en ook catering aanwezig is, een jaarlijks terugkerend evenement wordt. “Ik hoef er zelf verder niks aan te verdienen”, benadrukt hij. “Het is pure hobby en leuk om te doen. Het moet een begrip in Zwartsluis worden.”