De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Winterfair Zwartsluis zoekt de warmte op

Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - Het programma is rond. Iedereen die zaterdag 14 december meewerkt aan de Winterfair in Zwartsluis staat in de startblokken. De meeste activiteiten van de Winterfair spelen zich binnen af; in Sluuspoort en in de kerk aan de Zomerdijk én in en rond het Botterhuus, waar op het terrein bovendien een tent wordt geplaatst om onderdak te bieden aan de verschillende optredende muziek- en theatergroepen. Hiermee wordt ingespeeld op de 'doorgaans matige weersomstandigheden' medio december.

Het aantal optredende groepen is nog uitgebreid met de Toutenburghers uit Vollenhove. Deze groep brengt in de tent bij het Botterhuus aan de Mastenmakersstraat toneelvoorstellingen om 16.00 en 17.30 uur. Ook in de kerk aan de Zomerdijk vinden activiteiten plaats, waar om 13.30 uur een voorschot op de Winterfair wordt genomen met een optreden van dameskoor La Muze. Ook de midwinterhoornblazer heeft zich bij het gezelschap optredende artiesten gevoegd. Hij laat de kenmerkende klanken van zijn instrument vanaf 18.00 uur horen. De schippers van de bruine vloot hopen enkele vertellers aan boord te hebben én zorgen ervoor dat er voor de jeugd speciale glühwein aanwezig is.

De Winterfair in Zwartsluis speelt zich dit jaar af tussen Sluuspoort aan de Handelskade en het Botterhuus aan de Mastenmakerstraat. Aan de route tussen beide locaties ligt het ‘sluishuisje’, waar de Historische Vereniging onderdak heeft. "Vrijwilligers hebben het huisje inmiddels sfeervol aangekleed en zeker in de avonduren is het een mooi baken onderweg van Sluuspoort naar Botterhuus of andersom", aldus de organisatie. "Die afstand kan overigens ook met een boot van Varen in de Wieden worden afgelegd. De korte vaartochten worden opgeluisterd met een verhalenverteller. En wie de dag aan bood sfeervol wil afsluiten, kan reserveren voor een Winterbarbecue, die vanaf 18.00 uur aan boord worden gehouden." Zie: www.varenindewieden.nl/vaaragenda.

Voor een actueel overzicht van het programma en een tijdschema: www.beleefzwartsluis.nl/agenda of www.sluuspoort.nl/agenda.