De Stadskoerier

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Zomerconcert met panfluit en orgel in Hasselt

Zomerconcert met panfluit en orgel in Hasselt
Foto: Jacco Hoeve
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve geven zaterdag 20 juli een vrolijk zomerconcert in de Grote Kerk in Hasselt. Het feestelijke programma is geschikt voor jong en oud.

In de historische kerk nemen de twee het publiek mee in zomerse klanken op panfluit en orgel. Bezoekers kunnen luisteren naar bekende liederen, klassieke werken en muziek van componisten als Michael Schütz en Keith & Kristyn Getty. Ze horen naast vrolijke muziek van Vivaldi ook temperamentvolle folkloremuziek, die goed past bij de folklore achtergrond van de panfluit. Verder spelen Van Middelkoop en Hoeve eigen composities en populaire muziek, zoals ‘Nella Fantasia’ van Ennio Morricone en het lied ‘Over the rainbow’.

De twee vormen al jaren een muzikaal duo met panfluit, orgel en piano. Ze hebben meerdere malen concerten gegeven in Canada en geven jaarlijks een serie zomerconcerten door het hele land. Van Middelkoop en Hoeve hebben samen vier cd’s opgenomen, waaronder de cd 'Festivo'. Vorig jaar heeft Van Middelkoop opgetreden in de Royal Albert Hall in Londen.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf 19.15 uur verkrijgbaar aan de kerk (Markt 1). De toegang is 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met 16 jaar. Gezinskaarten kosten 30 euro (maximaal twee volwassenen). Er is die avond ook een cd-tafel aanwezig. Meer informatie: www.noortjevanmiddelkoop.nl en www.harmhoeve.nl.