De Stadskoerier

Zondag, 24 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Concert met orgel en trombone in Hasselter Ichthuskerk

Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Het volgende concert in de serie 'Klassiek op Zaterdagmiddag' is op zaterdag 22 april. Het wordt uitgevoerd door Evan Bogerd (orgel) en Matthijs van der Moolen (trombone) en vindt vanaf 16.00 uur plaats in de Hasselter Ichthuskerk (Kastanjelaan 1).

Bogerd (1993), sinds kort wonend in Hasselt, begon met voorbereidende orgellessen bij Herman van Vliet. Momenteel is hij bezig zijn masterstudie af te ronden bij Jos van der Kooy aan het Haags conservatorium. Hij heeft in het Duitse Altenberg masterclasses in improvisatie gevolgd en Max Reger-concerten in de Amsterdamse Westerkerk gegeven. Hij is organist van de Grote- en Ichthuskerk in Hasselt en heeft verschillende cd’s op zijn naam staan.

Van der Moolen (1994) is trombonist. Hij beschikt over een aanzienlijk aantal historische schuiftrompetten uit vooral de 19de eeuw. Van der Moolen is nog bezig met zijn masteropleiding, eveneens aan het Haags conservatorium. In 2016 heeft hij zijn bachelor gehaald. Hij speelt in verschillende ensembles en orkesten. Met zijn Castello Consort richt hij zich speciaal op de muziek van de 17de eeuw.

Samen hebben ze concerten in de Westerkerk van Amsterdam verzorgd met werk van componisten uit de 20ste eeuw onder andere Bernhard Krol, Gardner Read en Petr Eben. In Hasselt openen en besluiten ze samen met een Invocation van Petr Eben. Daartussenin wordt afwisselend solo en samen geconcerteerd met werk van Bach, Hindemith en Guilmant waarbij Evan ook nog een improvisatie ten beste geeft.

De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur en de toegang is vrij. Wel wordt een vrije gift ter bestrijding van de onkosten van harte aanbevolen. Na het concert bestaat de mogelijkheid om nog even na te praten aan de bar in de Schakel.