De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

De Zeeklank vertolkt oratorium 'Ruth' in de Baak

De Zeeklank vertolkt oratorium 'Ruth' in de Baak
Foto: Gerrit Slurink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Het CGK De Zeeklank uit Vollenhove werkt zondagavond 1 oktober mee aan de opendeurdienst in de Baak en voert het oratorium 'Ruth' uit.

Zoals de titel al aangeeft, handelt het oratorium over het bijbelboek 'Ruth'. "De bekende geschiedenis van Elimelech die met zijn vrouw Naömi en zijn twee zonen naar Moab uitwijkt", aldus de organisatie. "Na enige tijd sterft Elimelech. De beide zonen trouwen met een Moabitische vrouw. De naam van de ene is Orpa, die van de andere Ruth. Nadat ze ongeveer tien jaar in Moab hebben gewoond, sterven ook de beide zonen. Naömi blijft achter met haar beide schoondochters. Later keren zij terug naar Bethlehem. Ruth trouwt daar met Boaz en uit hun huwelijk wordt Obed geboren. Hij is de vader van Isaï, die de vader van David is, de stamvader van Jezus."

Het is dit verhaal dat in alle schakeringen wordt bezongen. De componist van het oratorium 'Ruth' is Johan Bredewout en de teksten van dit werk werden geschreven door Hans de Ruiter. Het koor staat eveneens onder leiding van Bredewout. Het oratorium is geschreven voor een vierstemmig gemengd koor en voorzien van orgel- en pianobegeleiding. Bredewout zelf bespeelt de piano, organist is Anne Kroeze. De solopartij wordt gezongen door Annelies Winters-Jansen en de overige partijen door de koorleden Jan Baver van Heerde, Karin Wiersma, Jannie Dierkes en Wietze Winters.

De dienst op 1 oktober begint om 19.00 uur. Iedereen is welkom in de Baak aan de Oudendijk in Hasselt.