De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Geloofsontmoeting in Genemuiden met muziekkorps Kampen

Geloofsontmoeting in Genemuiden met muziekkorps Kampen
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - In d'Overtoom in Genemuiden wordt zondag 1 okober vanaf 17.00 uur weer een geloofsontmoeting gehouden. Kapitein Aalt Fikse spreekt dan over 'De wortel van het probleem', naar aanleiding van Lucas 3:6-9 en Johannes 1:14.

"In de verschillende seizoenen van ons leven krijgen we te maken met teleurstellingen", aldus de organisatie. "Soms ben jij teleurgesteld in anderen en soms ben je zelf het onderwerp van de teleurstelling. Jezus vertelde de gelijkenis van een eigenaar van een wijngaard die teleurgesteld was omdat de ene boom na drie jaar nog geen vrucht gaf. Omhakken was het rechtvaardig oordeel. De onderhouder van de tuin vroeg om uitstel en stelde voor om de grond rond de wortels los te maken. Daar zit een mooie gedachte in; de teleurstelling had plaats op ooghoogte (geen vrucht), maar de oorzaak van de teleurstelling bevond zich bij de wortels. Zondag gaan we hier verder over nadenken en wil de Geest ons leren hoe wij om kunnen gaan met teleurstelling."

Het muzikale gebeuren wordt deze keer verzorgd door muziekkorps Kampen. "Van harte welkom bij deze laagdrempelige samenkomst waar ontmoeting een belangrijke rol speelt." De geloofsontmoetingen worden iedere zondag gehouden in d'Overtoom in Genemuiden.