De Stadskoerier

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Leerhuis houdt cursus over 'Dordtse Leerregels'

Leerhuis houdt cursus over 'Dordtse Leerregels'
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Leerhuis Zwartewaterland houdt dinsdag 16 januari in het Genemuider Hervormd Centrum een cursus over de 'Dordtse Leerregels'.

"Heeft een document dat 400 jaar geleden is opgesteld, vandaag nog iets te zeggen?", aldus de organisatie. "Kun je je geloof kwijtraken? Komen jonggestorven kinderen van gelovigen wel in de hemel? Maakt de leer van de uitverkiezing God niet tot tiran?"

Het zijn vragen waar de zogenaamde Dordtse Leerregels op ingaan. "Deze leerregels zijn berucht en beroemd maar slechts weinig mensen kennen de schatten die erin te vinden zijn", legt de organisatie uit. "400 jaar geleden werden ze tijdens de synode van Dordrecht (1618/1619) opgesteld."

Dit jubileum is de aanleiding om eens te kijken waar die leerregels vandaan komen, waar ze over gaan en vooral wat je er vandaag nog aan hebt. "Trouwens, de cursus gaat ook in op de vraag waarom die Leerregels zoveel mensen geestelijk en psychisch in de problemen hebben gebracht. Kortom: spannende en actuele vragen."

Aanvang: 19.30 uur. Prijs: 15 euro. Opgeven voor 27 december. Meer informatie op website www.leerhuiszwartewaterland.nl en in het programmaboekje. Opgeven kan via de website.