De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Roemenië-middag in Hasselter Ontmoetingskerk

Roemenië-middag in Hasselter Ontmoetingskerk
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Op Tweede Paasdag wordt in de Hasselter Ontmoetingskerk een Roemenië-middag gehouden voor jong en oud. Er vinden dan tal van activiteiten plaats, zoals een snuffelmarkt en workshops. Ook is er muziek, eten en drinken. "We starten gelijk na de paaszangdienst en het is rond 16.00 uur afgelopen", aldus de organisatie.

De opbrengst van de Roemenië-middag gaat naar een busje voor stichting Phoneo. Deze wordt ingezet om kansarme zigeunerkinderen te vervoeren naar school. Stichting Phoneo is een Nederlandse, christelijke organisatie die zich primair richt op de zigeunerbevolking in de provincie Mures in Roemenië. Het is hun hartsverlangen om structurele hulp te bieden door middel van onder andere humanitaire hulpverlening, kerkwerk en jeugd- en kinderprogramma’s.

Phoneo is een non-profit organisatie. Voor hun middelen zijn zij afhankelijk van giften. Hun werk wordt dan ook ondersteund door familie, vrienden, kerken, organisaties en bedrijven. Vanuit Hasselt zijn twee jonge vrouwen bij dit werk betrokken, namelijk Maria Palland en Minke van Assen.