De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Abrupt einde voor Jarrisch Keizer bij Olympia ‘28

Abrupt einde voor Jarrisch Keizer bij Olympia ‘28
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Het seizoen in het amateurvoetbal is definitief in het slot gegooid. Een vreemde gewaarwording voor Jarrisch Keizer. Zijn periode bij Olympia ’28 zit er ineens op. Volgend seizoen gaat hij aan de slag bij FC Meppel.

Keizer was bezig aan zijn derde jaar bij Olympia. De trainer wilde zijn periode bij Olympia graag goed afsluiten. Vervolgens sloeg het coronavirus toe. De sportparken gingen op slot en vorige week besloot de KNVB om het seizoen definitief af te sluiten.

“Dit is een heel abrupt einde. Een heel vreemde situatie. Ik ben iemand die altijd probeert om prettige sociale contacten op te bouwen. Ik wilde bij Olympia op een goede sociale en sportieve manier afsluiten. Sportief waren er goede ontwikkelingen en hadden we nog wat voor ogen. Dat geldt voor mij ook op het sociale vlak, maar ineens was het voorbij. Ik heb net nog via de telefoon met de voorzitter gesproken. We gaan met z’n allen een moment plannen, waarbij ik iedereen letterlijk de handen kan schudden. Ik hoop dat we nog voor de zomer kunnen afspreken. Op deze manier wil ik niet weggaan.”

Keizer kijkt positief terug op zijn tijd bij Olympia. “Als trainer wil je altijd prijzen winnen. Bij mijn vorige clubs is dat wel gelukt, bij Olympia niet. Dan ga je het zoeken in andere dingen. Ik heb wel spelers beter kunnen maken. En ik heb goede contacten met het bestuur, supporters, vrijwilligers en spelers.”