De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Arnie Pot toch niet verder als assistent bij Sportclub Genemuiden

Arnie Pot toch niet verder als assistent bij Sportclub Genemuiden
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN - Arnie Pot gaat toch niet verder als assistent-trainer bij Sportclub Genemuiden. Dat heeft hij afgelopen dinsdag aan de staf en de selectie laten weten. Een verrassende mededeling voor de hoofdklasser.

Begin februari was Sportclub Genemuiden nog contractverlenging overeengekomen met Arnie Pot voor nog een seizoen als assistent-trainer. “Voor iedereen was zijn besluit dan ook een enorme verrassing, temeer omdat de onderlinge verhoudingen met de rest van de begeleiding en de spelers altijd zeer goed zijn geweest. Ook binnen de rest van de vereniging was Arnie een zeer gewaardeerd onderdeel van de begeleiding van de eerste selectie van Sportclub Genemuiden”, zo laat de club weten.

Volgens Sportclub Genemuiden leven er bij Pot teveel twijfels bij zichzelf over zijn functioneren. “Om te voorkomen dat dit een probleem zou worden in het nieuwe seizoen, heeft hij nu de knoop doorgehakt en besloten aan het eind van dit seizoen te stoppen. We betreuren zijn besluit, maar hebben respect voor de manier waarop hij op deze manier meedenkt over wat het beste is voor hem en de vereniging. De technische commissie beseft dat het geen gemakkelijke tijd is voor het zoeken naar een nieuwe assistent, maar zal proberen de ontstane vacature zo spoedig mogelijk passend in te vullen.