De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Biljarttoernooi HZW volgeboekt

Biljarttoernooi HZW volgeboekt
Henk Post: "Mijn doelstelling is bereikt en dan is het tijd om te stoppen."
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN - Het Evert van Ingen Toernooi van Biljartvereniging HZW zit helemaal vol. 72 biljarters hebben zich ingeschreven.

De vierde editie van het Evert van Ingen Toernooi vindt plaats op de zaterdagen 4 en 18 november. Met 72 biljarters is de maximale capaciteit bereikt in het clubgebouw van HZW. Verdeeld over de twee zaterdagen worden op zes biljarts maar liefst 104 wedstrijden gespeeld voordat de winnaars bekend zijn.

Henk Post, namens HZW verantwoordelijk voor de organisatie: “Toen ik enkele maanden geleden de datums van het toernooi had vastgesteld en die via een e-mailbericht aan de deelnemers van de voorgaande toernooien had bekend gemaakt,

stroomden de aanmeldingen binnen. Na enkele weken was het maximale aantal van 72 deelnemers bereikt en is het biljartevenement na 4 jaar voor het eerst helemaal volgeboekt. Ik heb zelfs een aantal aanmeldingen moeten afzeggen want ja, vol is vol."

Opvallend is dat door de mond tot mond reclame elk jaar nieuwkomers zich aanmelden. Kennelijk spreekt de opzet van het toernooi met de aantrekkelijke prijzenpot van Gildeslager Evert van Ingen bij de deelnemers aan. "Het is best een hele klus om samen met een aantal HZW-vrijwilligers, die onder andere de bar en keuken runnen, het grote evenement met 104 biljartpartijen in goede banen te leiden. Maar bij een goed verloop van het toernooi geeft het bij alle betrokkenen best wel een prima en voldaan gevoel.”

Het is vier jaar geleden dat Henk Post in samenwerking met het bestuur van HZW voor het eerst een biljarttoernooi in het leven riep. Daaraan hebben toen achttien biljarters uit Zwartewaterland deelgenomen. Bij de prijsuitreiking gaf Post al aan dat er in de accommodatie van HZW mogelijkheden waren voor uitbreiding en er in de toekomst ruim voldoende capaciteit zou zijn voor het organiseren van een aantal grote biljarttoernooien.

Het bestuur van HZW speelde erop in. Clubgebouw de Rank werd aangekocht en van jaar tot jaar is de sfeervolle biljartaccommodatie uitgebreid. Door veel aan de weg te timmeren, de clubactiviteiten en de vele publiciteit nam het ledenaantal van HZW in de afgelopen jaren fors toe. Met zes nieuw aangekochte wedstrijdbiljarts en het huidige ledenaantal is HZW de grootste biljartvereniging in de regio.

Van het bestuur kreeg Post alle vrijheid om toernooien te organiseren en samen met onder andere sponsor Gildeslager Evert van Ingen zijn er inmiddels vier grote toernooien succesvol afgerond. Sponsor Evert van Ingen is zeer positief over de samenwerking. “De opzet van het toernooi en de gezamenlijke doelstelling om naamsbekendheid in de regio op te bouwen spraken mij erg aan. Dankzij de sponsoring heeft mijn slagersbedrijf een bekende naam opgebouwd in de regio. Ik ben dan ook heel tevreden over de samenwerking met HZW in de afgelopen jaren”.

Overigens heeft Post onlangs aan het bestuur van HZW medegedeeld dat hij na afloop van het toernooi in november het draaiboek overdraagt aan het bestuur. “Mijn doelstelling is bereikt en dan is het tijd om te stoppen.”