<< Ga terug

Biljartvereniging Ons Genoegen start nieuw seizoen

Biljartvereniging Ons Genoegen start nieuw seizoen
Foto: Gerard Meijeringh

HASSELT – Biljartvereniging Ons Genoegen uit Hasselt start op dinsdag 10 september en donderdagavond 12 september haar nieuwe biljartseizoen in Biljartcentrum Onder de Luifel.

De competities, die zowel op dinsdagavond en donderdagavond worden gespeeld, hebben een andere opzet dat in het verleden het geval was. De onderlinge competities, die qua opzet voor beide avonden gelijk zijn, zijn onderverdeeld drie rondes.

In de eerste ronde wordt libre gespeeld. De tweede ronde zal bestaan uit bandstoten, terwijl de derde en laatste ronde wordt afgesloten met libre. Om voor de eindklassering in aanmerking te komen, dient men alle drie rondes uit te spelen. Voor deze opzet is gekozen om ook de bandspelers aan hun trekken te laten komen.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Er is zowel op dinsdag als donderdag voldoende ruimte in de competitie-indeling om nieuwe spelers of speelsters in te passen. Nieuwe leden dienen eerst drie wedstrijden te spelen buiten mededinging om het moyenne voor de competitie te bepalen. Dit geldt alleen voor de spelsoort libre. Het moyenne voor het bandstoten wordt bepaald door vijftig procent van het libre-moyenne.

Nieuwe leden dienen er rekening mee te houden dat met de competitie of dinsdag- of donderdagavond dient te spelen. “De speelavonden kunnen niet onderling uitgewisseld worden, aldus voorzitter Bonne Rozema van Ons Genoegen. De aanvang van beide competitie-avonden is half acht. Men hoopt dat door deze gewijzigde competitie-aanpak het aantrekkelijk wordt voor leden die van beide spelsoorten willen genieten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo