De Stadskoerier

Maandag, 3 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ boekt vijfde competitiezege

DESZ boekt vijfde competitiezegeDESZ boekt vijfde competitiezegeDESZ boekt vijfde competitiezege
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS – DESZ heeft zaterdag de vijfde zege in de competitie binnengehaald. NEC Delfzijl werd overtuigend met 4-2 verslagen.

DESZ kwam in de 12e minuut op voorsprong. Door fel druk te zetten veroverde DESZ de bal. Vervolgens ging Tom Kisjes alleen af op de keeper en maakte het goed af. In de 40ste minuut leverde het druk zetten van DESZ weer resultaat op. Mark Elken veroverde de bal en verschalkte de keeper vervolgens met een lob. Daarvoor was DESZ al twee keer dicht bij een tweede treffer. De goalie van NEC Delfzijl wist met goede reddingen treffers van Kisjes en Gerjan Konterman te voorkomen.

Ook na rust maakte DESZ een goede indruk. Wederom was de goalie van NEC Delfzijl goed op dreef. Eerst greep hij goed in bij een inzet van Kisjes en even later bracht hij redding op een kopbal van Konterman. In de 65ste minuut was het wel raak. Een prachtige treffer. Mika Esteie haalde verwoestend uit. De bal sloeg via de kruising binnen. Drie minuten later scoorde Kisjes zijn tweede van de middag via een soepel lopende counter.

Na de 4-0 viel DESZ terug. “We verloren de concentratie en werden slordig in de passing”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman. Dat gaf NEC Delfzijl de gelegenheid om wat terug te doen. Zimmerman scoorde in de 81ste minuut de 4-1 uit een vrije trap. Tot ongenoegen van Kaagman. “Terwijl de scheidsrechter al heeft gefloten, staan we de muur nog te regelen. Vervolgens schiet die jongen raak, terwijl er iemand voor de bal moet gaan staan”, aldus Kaagman. De DESZ-trainer zag NEC Delfzijl vlak voor tijd ook nog op 4-2 komen.

Kaagman kijkt tevreden terug. “We hebben 75 minuten goed gespeeld en niets weggeven. Daarna ging het minder. Dan krijg je twee goals tegen. Dat heeft te maken met concentratie. We zijn op de goede weg. We maken stappen vooruit, maar we moeten het nog vaster maken. Meer rust in balbezit, meer rust bij het versturen van de eindpass en sneller omschakelen. En soms liggen onze linies te ver uit elkaar. We maken stappen, maar het gaat ook nog te vaak mis. Maar dat is helemaal niet erg. Dat mag ook. Er valt nog heel wat te winnen”, aldus Kaagman.