De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ en Olympia ’28 sluiten poulefase districtsbeker af

DESZ en Olympia ’28 sluiten poulefase districtsbeker af
Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTEWATERLAND – Komende zaterdag wordt de laatste speelronde in de poulefase van de districtsbeker afgewerkt. DESZ moet winnen bij DOS om verder te bekeren. Voor Olympia ’28 wordt het bereiken van de volgende bekerronde een heel lastige opgave.

DESZ wacht zaterdag een lastige opgave. Na de winst tegen asv Dronten kwamen de Sluzigers afgelopen zaterdag tekort tegen WVF. Zaterdag wacht het afsluitende duel van de poulefase in Kampen tegen DOS. De Kampenaren pakte het afgelopen seizoen de titel in de oostelijke tweede klasse H en gaan voor handhaving in de sterke eerste klasse D. DOS verloor het eerste duel tegen WVF en boekte afgelopen zaterdag een 4-0 zege tegen asv Dronten. Door deze ruime zege heeft DOS een veel beter doelsaldo dan DESZ, zodat de Sluzigers in Kampen moeten winnen om verder te bekeren. In deze poule gaan twee ploegen door naar de volgende ronde. WVF heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde.

Olympia is zo goed als uitgeschakeld voor de volgende ronde. De Hasselters begonnen het bekertoernooi met een 3-1 overwinning tegen Mariënberg, maar gingen afgelopen zaterdag teleurstellend met 3-0 onderuit bij CSV ’28. Olympia reist zaterdag af naar Windesheim voor het duel tegen VSW. Dit duel wordt al om 12.00 uur gespeeld. VSW begon het bekertoernooi met een 1-2 nederlaag tegen CSV ’28. Afgelopen zaterdag ging het duel tegen Mariënberg niet door. Dit duel wordt gespeeld op dinsdag 17 september. CSV ’28 heeft in deze bekerpoule veruit de beste papieren. De Zwolse vierdeklasser heeft zes punten en kan het zaterdag afmaken. CSV ’28 heeft zaterdag genoeg aan een gelijkspel tegen Mariënberg om door te bekeren. In deze poule gaat alleen de poulewinnaar door naar de volgende ronde.

Programma

DOS Kampen – DESZ 15.00 uur

VSW – Olympia ’28