De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ en Olympia ’28 uitgeschakeld in districtsbeker

DESZ en Olympia ’28 uitgeschakeld in districtsbeker
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN/ZWOLLE – DESZ en Olympia ’28 zijn er niet in geslaagd om door te bekeren. DESZ verloor de laatste poulewedstrijd. Olympia ’28 kwam wel tot winst.

DESZ moest winnen bij DOS Kampen om verder te komen in de districtsbeker. Dat lukte niet. Vlak voor rust liepen de Sluzigers tegen twee tegentreffers aan. In de tweede helft tilde DOS de score naar 4-0. DESZ is als derde geëindigd in de poule. DOS Kampen is groepswinnaar en heeft zich samen met WVF geplaatst voor de volgende bekerronde.

Olympia '28 had nog een heel kleine kans om door te bekeren. De ploeg van Jarrisch Keizer moest vanwege een dorpsfeest in Windesheim al vroeg aan de bak. Vanaf 12.00 uur gingen VSW en Olympia ’28 de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk wonnen de Hasselters met 0-2 door treffers van Erik van der Kolk en Stan Roosken. CSV ’28 maakte geen fout en won met 0-1 bij Mariënheem. De Zwolse vierdeklasser gaat door naar de volgende ronde. Olympia eindigde als tweede in de poule, maar in deze groep bekert alleen de groepswinnaar door.