De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ en Olympia sluiten poulefase districtsbeker af

Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTEWATERLAND - Komende zaterdag staat de laatste ronde in de poulefase van de districtsbeker op het programma. DESZ speelt thuis tegen Valthermond en Olympia ’28 wacht een uitwedstrijd bij Tollebeek. Zaterdag 19 september beginnen DESZ en Olympia aan de competitie.

DESZ heeft zaterdag een overwinning nodig en zal dan wellicht ook nog met twee doelpunten verschil moeten winnen. Dat hangt ook af van het resultaat tussen FC Wolvega en Pesse. Bij een gelijk aantal punten en hetzelfde doelsaldo geeft het aantal gemaakte doelpunten de voorkeur. Valthermond scoorde vijf keer in twee duels. Wolvega zelfs zeven keer. DESZ maakte vier treffers. De eerste twee ploegen gaan door naar de volgende ronde. Wolvega en Valthermond hebben ieder vier punten behaald in de poulefase. DESZ en Pesse staan op ieder één punt.

In de poule van Olympia ’28 bekert slechts één ploeg door. Olympia beleeft een zeer moeizame voorbereiding en kon ook in de beker tot dusver niet overtuigen. Na de povere remise bij Nagele werd zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen SVM. Afgelopen dinsdag ging Olympia in een oefenduel bij IJVV met maar liefst 9-0 onderuit. Wat betreft de poulefase van de districtsbeker heeft Olympia de zaken niet meer in eigen hand. De ploeg van trainer Hans Roeland zal zaterdag moeten winnen bij Tollebeek, maar is ook afhankelijk van het resultaat tussen Nagele en SVM.

Programma poulefase districtsbeker derde ronde

DESZ - Valthermond 17.00 uur

Tollebeek - Olympia ’28 15.00 uur