De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ heeft met Herwin Talen tweede aanwinst binnen

DESZ heeft met Herwin Talen tweede aanwinst binnen
Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTSLUIS - DESZ heeft de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Herwin Talen komt over van Rouveen. Eerder versterkte de tweedeklasser de selectie voor komend seizoen al met Robert Redder. Daar tegenover staat het wegvallen van Dimitri Kamerling en Mark Driessen. Beide spelers zijn gestopt bij DESZ.

Herwin Talen is een rechtsbenige speler die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan. Hij speelde jarenlang met Staphorst in de hoofdklasse. In 2018 werd hij met het tweede elftal van Staphorst kampioen in de reservehoofdklasse. Daarna maakte hij de overstap naar derdeklasser Rouveen. Na twee jaar Rouveen maakt hij na dit seizoen de overstap naar DESZ. Mer zijn komst haalt DESZ flink wat ervaring binnen. “De ambitie van de club spreekt mij erg aan. Ik ben nu 29 jaar. Als ik nog op een hoger niveau wil voetballen, dan is dit wel het moment om nog te switchen. De tijd is best kort om op een zo hoog mogelijk niveau te voetballen. Daarnaast is de stap ook makkelijker gemaakt omdat ik al met een aantal jongens van DESZ samen heb gevoetbald en ook tegen ze heb gespeeld. Ik kijk er erg naar uit om weer samen met deze jongens te voetballen en elkaar uit te dagen om samen een zo hoog mogelijk niveau te bereiken.”

DESZ-trainer Pim Kaagman zegt ‘vreselijk’ blij te zijn met de komst van de aanwinsten. “Herwin Talen is iemand veel ervaring. Voor een elftal is dat heel goed. Ook Robin Redder is een goede speler. Hij heeft een goed linkerbeen en is snel. Het is een moderne vleugelverdediger die ook op het middenveld kan spelen.”

Tegenover de komst van de twee aanwinsten staat het vertrek van Dimitri Kamerling en Mark Driessen. Kamerling kampte dit seizoen met verschillende blessures en besloot voor de oefenwedstrijd tegen Be Quick '1887 op 18 januari om te stoppen. Driessen besloot al eerder in de winterstop om zijn tijd bij DESZ te beëindigen, omdat hij niet aan spelen toekwam.