<< Ga terug

DESZ komt tekort tegen WVF

DESZ komt tekort tegen WVF
Foto: Henk Kuik

DESZ is zaterdag tegen de eerste nederlaag aangelopen in de poulefase van de districtsbeker. Na de 2-3 zege bij asv Dronten waren de Sluzigers zaterdag niet opgewassen tegen WVF. De Zwolse tweedeklasser won met 2-3.

DESZ kende een droomstart tegen WVF. Al in de 3e minuut werd Tom Kisjes vrijgespeeld. De aanvaller plaatste vervolgens de bal op fraaie wijze in de bovenhoek. Na deze treffer was het vooral tegenhouden voor DESZ. De thuisploeg had geen grip op WVF. In de 16e minuut viel de logische gelijkmaker. Dani van de Steege kopte raak.

WVF was de betere partij en drukte DESZ terug op eigen helft. DESZ had de zaken verdedigend goed op orde, zodat WVF niet echt gevaarlijk kon worden en was voor rust nog één keer dicht bij de 2-1. Een inzet van Danny Moorman werd gekeerd door de lange sluitpost van WVF.

In de tweede helft speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Er waren weinig opwindende momenten voor beide doelen. Toch kwam WVF op 1-2. Een doelpunt uit het niets. Keeper Renee Agterhuis had geen antwoord op een schot van Bas Koenen.

DESZ probeerde de schade te repareren, maar het verliep wat stroef. De ploeg hanteerde veelvuldig de lange bal, maar de WVF-verdediging kon dit simpel verwerken. WVF had veel balbezit, maar ook nu bleven grote kansen uit.

In de 77ste minuut wist WVF toch verder weg te lopen. Een voorzet vanaf rechts kon simpel worden binnen gewerkt door de vrijstaande Hessel Berends. In de slotfase kwam DESZ nog terug tot 2-3 via een treffer van Danny Moorman. Hij kopte raak uit een indraaiende corner van Etienne Moorman. Daar bleef het bij.

Om verder te bekeren moet DESZ komende zaterdag winnen bij DOS Kampen. Beide ploegen hebben drie punten, maar DOS heeft een beter doelsaldo.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo