De Stadskoerier

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ naar knock-outfase districtsbeker via zege bij SC Emmeloord

DESZ naar knock-outfase districtsbeker via zege bij SC Emmeloord
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

EMMELOORD – DESZ heeft zaterdag een plek in de knock-outfase van de districtsbeker veiliggesteld. De Sluzigers wonnen met 2-4 bij SC Emmeloord. “Een goede pot”, aldus een tevreden DESZ-trainer Leo Blom.

In de 11e minuut kwam DESZ op achterstand. De thuisploeg scoorde uit een scrimmage. Elf minuten later kwam DESZ langszij. Etiƫnne Moorman knalde de bal in de korte hoek. In de slotfase van de eerste helft voorkwam Robin Schoonewelle een nieuwe achterstand voor DESZ door op de lijn redding te brengen.

Na rust trok DESZ het duel snel naar zich toe. In de 56ste minuut kopte Gerjan Konterman raak uit een corner. Een kleine tien minuten later was Karlo Naberman trefzeker uit een vrije trap. In de 78ste minuut zorgde Tom Kisjes voor 1-4. Oog in oog met de keeper maakte hij het goed af. Vlak voor tijd deed SC Emmeloord nog wat terug.

Door de zege gaat DESZ samen met poulewinnaar IJVV door naar de volgende bekerronde. Tot tevredenheid van trainer Blom. “We wilden graag doorgaan in de beker. Dat is gelukt. De zege was verdiend. Bij vlagen hebben we goed gespeeld. Tegen VVI was het al goed. Nu hebben we het langer volgehouden. Maar we hebben ons te weinig beloond. En we geven twee kansen weg en daar vallen twee doelpunten uit.”

Blom liet wederom een A1-speler debuteren. Arjan Krabbe startte zelfs in de basis centraal op het middenveld en speelde de gehele wedstrijd. Sander van Eijken kwam in de tweede helft en deed zo’n half uur mee. “Hartstikke leuk. En ze hebben het goed gedaan”, aldus Blom. Samen met Jan Derk Brandsma voelt hij zich goed op z’n plek in Zwartsluis. “We hebben het naar de zin in Zwartsluis. En de jongens reageren goed op ons.”