<< Ga terug

DESZ stelt tweede plek veilig met winst in doelpuntrijk duel

DESZ stelt tweede plek veilig met winst in doelpuntrijk duel

GRAMSBERGEN – DESZ heeft de reguliere competitie afgesloten met een 4-5 overwinning bij Gramsbergen. Door deze overwinning zijn de Sluzigers als tweede geĆ«indigd in de tweede klasse J. Als beloning mag DESZ zaterdag aan de nacompetitie beginnen met een thuisduel.

DESZ kwam in dit duel in de 17e minuut op voorsprong. Karlo Naberman schoot op fraaie wijze een vrije trap binnen. Vijf minuten later stond het alweer gelijk. Nadat de bezoekers even daarvoor de lat hadden geraakt werd een fout bij DESZ afgestraft. Na ruim een half uur spelen ging het snel. In korte tijd liep DESZ weg naar 1-3 via treffers van Ronny Bakker en Tom Kisjes. In de 39ste minuut maakte Kisjes ook nog de 1-4. Vlak voor rust deed Gramsbergen wat terug.

Ook na rust bleef het een boeiend duel. In de 69ste minuut verzuimde Kisjes om de 2-5 aan te tekenen uit een voorzet van Danny Moorman. De kopbal van de aanvaller ging net over het doel. Even later liet Gramsbergen een grote kans liggen om dichterbij te komen. DESZ-keeper Renee Agterhuis stopte een strafschop. Daarna volgde een knotsgekke slotfase. Moorman leek de wedstrijd in de 84ste minuut te beslissen (2-5), maar een minuut later scoorde Gramsbergen. In de 89ste minuut moest DESZ ook nog de 4-5 toestaan. Gramsbergen kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar DESZ wist de zege over de streep te trekken.

DESZ-trainer Jan Derk Brandsma noemde de wedstrijd een ‘beetje bijzonder’. “In de tweede helft kregen we heel goede kansen, maar we scoorden niet. Vervolgens maakten we wel de 2-5. Dan denk je dat het gespeeld is, maar in de laatste tien minuten deden de jongens niet meer wat we hadden afgesproken. Dat neem ik ze kwalijk. Aan de andere kant hebben we geweldige doelpunten gemaakt. De jongens hebben de tactiek, behalve de laatste tien minuten, super goed uitgevoerd. We kwamen naar Gramsbergen om te winnen. Dat is gelukt.”

Zaterdag begint DESZ aan de nacompetitie met een thuisduel tegen Marum. Bij winst speelt DESZ in de tweede ronde tegen de winnaar van Gorecht/VEV ’67. Overleeft DESZ ook deze ronde, dan speelt de ploeg op zaterdag 15 juni de finale met als inzet een plek in de eerste klasse. Brandsma wil dat zijn ploeg onbevangen speelt in de nacompetitie. “Ik hoef niets van Marum te weten. Ik kan me beter bezighouden met m’n eigen ploeg. Daar heb ik wel invloed op. We moeten ons eigen spelletje spelen en onbevangen gaan voetballen. Het is fantastisch dat we de nacompetitie hebben gehaald. Er zijn kansen om verder te komen, maar we leven van week tot week.”



Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo