De Stadskoerier

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ treft Achilles 1894, alles blijft hetzelfde voor Olympia ’28

DESZ treft Achilles 1894, alles blijft hetzelfde voor Olympia ’28
Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTEWATERLAND - Zoals verwacht is DESZ ook komend seizoen ingedeeld in de tweede klasse J. In deze competitie treft DESZ een nieuwe tegenstander ten opzichte van het afgelopen seizoen. Olympia ’28 speelt wederom in de derde klasse C. Deze competitie is geheel hetzelfde gebleven.

In de tweede klasse J is Achilles 1894 een nieuwkomer. De ploeg uit Assen stond bovenaan in de derde klasse C toen de competitie in het slot ging door de coronacrisis. Achilles stond een straatlengte voor op de nummer twee en diende vervolgens een promotieverzoek in. Deze werd ingewilligd door de KNVB. FC Wolvega maakt plaats voor Achilles en gaat spelen in de tweede klasse I. Een andere nieuwe naam in de tweede klasse J is SV Oosterwolde. Dit is een nieuwe club, voortkomend uit een fusie tussen De Griffioen en DIO Oosterwolde. Het afgelopen seizoen speelde De Griffioen in de tweede klasse J.

Olympia ’28 treft de dezelfde tegenstanders als vorig seizoen. De tegenstanders van Sportclub Genemuiden zijn al eerder bekendgemaakt door de KNVB. In deze competitie (hoofdklasse B) zijn AZSV, ONS Sneek en Noordscheschut de nieuwkomers. AZSV speelde vorig seizoen in de hoofdklasse A. ONS Sneek, vorig seizoen actief in de derde divisie, is op eigen verzoek een klasse lager gaan spelen. Noordscheschut heeft een verzoek ingediend voor promotie en dat is gehonoreerd door de KNVB.

ACV en Staphorst mogen het van de KNVB ook een stapje hoger proberen en spelen komend seizoen in de derde divisie. Purmerstein is de derde ploeg die is weggevallen uit de hoofdklasse B ten opzichte van vorig seizoen. Deze ploeg keert terug naar het zondagvoetbal.

Hoofdklasse B

Sportclub Genemuiden

ASV De Dijk

Swift

AZSV

DETO

Flevo Boys

HZVV

Noordscheschut

NSC

ONS Sneek

RKAV Volendam

SDC Putten

Urk

Berkum

Buitenpost

Eemdijk

Tweede klasse J Noord

DESZ

Achilles 1894

Drenthina

DZOH

Elim

Gorecht

Gramsbergen

The Knickerbockers

LTC

FC Meppel

NEC Delfzijl

SV Oosterwolde

SV Bedum

De Weide

Derde klasse C Oost

Olympia ’28

BAS

DSV ‘61

Elspeet

ESC

Hattem

Hatto Heim

HTC

Hulshorst

Oene

SC Rouveen

Swift ‘64

VIOS Vaassen

Zwolsche Boys