De Stadskoerier

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ vast op tweede plek na zege op hekkensluiter

DESZ vast op tweede plek na zege op hekkensluiterDESZ vast op tweede plek na zege op hekkensluiter
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS – DESZ speelde zaterdag zeker niet groots tegen HFC ’15, maar tegen de hekkensluiter konden de Sluzigers zich dat veroorloven. DESZ met 2-0 via twee treffers van Tom Kisjes. Omdat concurrent The Knickerbockers verloor, staat DESZ nu vast op een tweede plaats in de tweede klasse J. De voorsprong op The Knickersbockers bedraagt twee punten.

Onder moeilijke omstandigheden had DESZ het best lastig tegen HFC. Het was eenrichtingsverkeer, maar de thuisploeg had moeite om echt gevaarlijk te worden. In de 6e minuut had DESZ pech. Ronny Bakker raakte de lat.

Na rust kwam DESZ al snel op voorsprong. Vlak na de pauze was Kisjes dicht bij de openingstreffer, maar hij kopte naast. Even later was het wel raak. Kisjes kopte raak uit een corner. Daarna liet Dimitri Kamerling een goede kans liggen. DESZ bleef aandringen en scoorde in de 84ste minuut de 2-0 uit een fraaie aanval. Danny Moorman vond Kisjes, Die maakte het prima af.

“Het was zeker geen goede wedstrijd. De wind was heel bepalend. Maar ik ben blij met de overwinning, al hadden we het eerder af moeten maken. We gingen teveel mee in hun niveau. We krijgen nu twee zware duels, te beginnen met de uitwedstrijd bij FC Meppel. Dan zal het wel beter moeten", aldus DESZ-trainer Blom.